Actes reflexos

libros-antiguos,-flores-amarillas-219172

Sobresurts una mica més que els altres llibres, al prestatge on t’havia deixat. Qui t’ha mogut? Vés a saber…Em crides l’atenció. Inconscientment t’observo i no sé què m’empeny a agafar-te. La veu narrativa em sedueix des de les pàgines i recordo els dies que em vas fer gaudir de la lectura. Em vas agradar molt…Fins i tot mormolo una frase amb què em vas sobtar, i m’adono que es va quedar presa en els records. No era conscient que, tot i el temps transcorregut, m’habites la memòria. Tal vegada per això et recomanava tan sovint.

T’agafo amb ganes de tornar-te a llegir i a mesura que ho faig m’adono que les percepcions m’han canviat, que sembles un altre llibre. Continuo la lectura i em despertes noves sensacions…Et converteixes en quelcom més que unes pàgines blanques dibuixades de negre, viatgeres del passat. Jugues amb mi a parar, a endarrerir i a avançar el temps i, com un camaleó, m’aïlles de tot el que m’envolta.

Retrobament amb El llibre de les mosques d’Emili Teixidor.

7 respostes a “Actes reflexos

  1. En un moment diferent, som un lector diferent i per tant el llibre que llegim és diferent..

    M,agrada molt com ho expliques.

  2. Qui el va moure? Potser ell mateix que et reclamava.
    No pot ser la mateixa lectura, perquè ni és el mateix moment, ni ets la mateixa persona.
    Aferradetes dolcetes, ninona.

T'escolto...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s