Calenda

capdany

Enrere quedarà l’esbós del temps, diluït entre els plecs de les hores. Els camins que poblen el paisatge en què em trobo em recorden la vida viscuda no a través, sinó a fons. Un llindar creua un soliloqui que suma empremtes i estableix ponts entre el mesurable i l’incommensurable.

Avui, amb el rellotge, es desperta el temps empès pels vents de la impaciència amb què un nou almanac incita a seguir cap endavant. Quant em queda per callar, per dir, per conèixer, per conèixer-me, mentre el calendari espera que caigui el seu últim full per obtenir un altre demà? Aquest, que sona a comiat em recorda que en els finals falta gent i que més endavant també faltaré jo en el camí que puja al turó buit de rutes, somni, intimitat i temps. A les parets escrostonades es prenen retalls d’història, però la vida no torna enrere, com el rellotge de Praga que gira al revés. No obstant això, fa olor de tebiesa l’últim tram ple de tumult i solituds, al costat de les esferes daurades que bombollegen en la bromada.

Perdura immòbil el possible en l’atzar.

BON ANY 2013!

15 respostes a “Calenda

 1. Molt Bon Any, Pilar! Cauen els fulls del calendari fins el darrer, els veig caure pausadament i l’últim encara no ha assolit el terra.

  1. Res no és impossible si ho desitgem, Elfreelang. M’agradarà veure’t un somriure dibuixat a cada pas que configuri el que desitges (desitgem).
   BON ANY…2013!!! 😀

 2. Bon Any 2013, dolça Pilar, per a tu i pels teus! Esperem que encara ens restin molts caps d’anys per poder celebrar i que, mentrestant, siguem prou valents per desafiar l’atzar i fer que allò possible esdevingui realitat.
  Una forta abraçada ponentina!

  1. Com m’agarda veure’t!!! Els que ens restin, que ens permetin viure amb esperança i il·lusió. De ponentina a ponentina d’on bufa el Migjorn, Un ram d’abraçades i somriures. 😀

 3. Ens fem un tip de dir que el temps no existeix, que tot plegat és subjectiu…, però quina il·lusió que ens fa col·lectivament arrencar el darrer full del calendarii tenir-ne davant nostre un de nou, curull de promeses, on tot encara torna a ser possible… Feliç continuació de la Vida, Pilar!

  1. I es que no existeix, Montse. La vida sí, però, i aquesta té un començament, un nus i un desenllaç. Tant de bo que el que depén de nosaltres, el nus, estigui ben escrit. Feliç punt i seguit, AMIGA!

 4. Que la ilusión no falte y que se pueda seguir luchando por los derechos humanos.
  Que tengas muchas salud y trabajo y adelante un año más.
  Besos

 5. Els anys passen i potser no ho notaríem sinó fos per la parafernàlia de la nit de cap d’any…Igual que ens despertem cada dia amb una nova il·lusió, avui ho hem fet sabent que comença també un nou any i tenim ganes i l’esperança que sigui millor que el passat…
  Pilar que el 2013, sigui un Bon Any per a tu , amb petits moments de felicitat.
  Petons.

 6. Bon any 2013 Pilar.
  Sí, els últims fulls que veiem caure respiren tebiesa. Vivint la vida i no mirant-la com passa fixada la vista a un calendari.

T'escolto...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s