Calidoscopi: Presentació al Consell Comarcal

Fotografia: Josep Palau

D’esquerra a dreta: Marta Pérez Sierra (poetessa), Isabel del Pilar Valero (poetessa), Raimon Gusi, Maria Rosa Ferré(autora de les fotografie), Francesc Bedmar (fotògraf i periodista) i Ramon Nadal (editor)

 

La presentació va ser molt versàtil.

Maria Rosa Ferré, autora de les fotografies que acompanyen els poemes i Francesc Bedmar, van parlar de les fotografies del llibre.

Marta Pérez Sierra i jo, vam parlar de la poesia i vam fer un recital. Faig esment que Raimon Gusi ( conseller de cultura), en la seva intervenció, va recitar el poema:

La Vinya Vermella

Ritma l’hàlit ressec, l’eco

perfumat de la verema;

majestuós misteri llustrejat

d’octubre. Centelleja,

invisible, la seda tremolosa.

Al sedàs d’hores llunyanes,

esclata sobirà amarant d’absència;

rogenc estiu sobtat, silenciós verd.

Vinya vermella.

 

Intervenció de Marta Pérez Sierra:

Calidoscopi és un llibre ple de força i de color, de textures que emanen versos i de poemes que rimen imatges. És un llibre preciós que descriu i suggereix el paisatge del Penedès, el que veiem amb els ulls i el que intuïm quan captem l’ànima d’aquesta terra.

Isabel del Pilar Valero, ha sabut amb els seus poemes reflectir tot el que la terra guarda. Tots sabem el que significa que una terra sigui fèrtil, el que ha calgut, el que s’hi ha treballat. La poeta ha plantat la seva inspiració en terra fèrtil i ha esdevingut calidoscopi.

Aquest llibre té el valor d’una feina d’equip, d’un voler posar en comú l’art de dues dones creadores. I això per a mi és molt important. Sumar capacitats, com diu l’Anna Vives, la creadora de la tipografia Anna. El diàleg artístic d’Isabel del Pilar i Maria Rosa ens obre els sentits a una nova mirada a les vinyes i al que en significar ens identifiquen. La interrelació imatge – paraula ens mostra un nou paisatge.

Felicito a les autores per la seva iniciativa, a en Ramon Nadal per acollir-la i potenciar-la, i a tots vostès que amb aquest acte recolzen.

Com diu la poeta, després de Calidoscopi ens endinsarem a través del mirall.

Intervenció de Isabel del Pilar Valero:

Cada vers és un elogi del paisatge que m’envolta, la vinya. Per a aconseguir-ho m’he servit de símbols, mites i creences, combinats de manera cíclica més enllà de la lògica i el temps. És la millor manera que he sabut trobar d’enaltir el que no es pot traduir al llenguatge corrent, la seva bellesa.

L’al•lusió mitològica m’ha permès unir el somieig, que em guiava en la contemplació, a un canvi de llums i de colors. “El temps fora del temps”, que tan bé defineix el mite; el “hi havia una vegada” del conte que, per a mi, és el seu sinònim, i que em va permetre introduir-ne trets d’un dels meus contes/mites favorits i establir horitzons entre roses i pàmpols, a l’altra banda del mirall.

L’acte es va cloure amb la música del compositor i músic vilafranquí, Roger Subirana.

T'escolto...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s